You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.
 
 
 
 
 

21 KiB

Cloudwall i Madh


Ndaloni Cloudflare

đŸ–č đŸ–Œ
“The Great Cloudwall” Ă«shtĂ« Cloudflare Inc., kompania amerikane.Ajo po ofron shĂ«rbime tĂ« CDN (shpĂ«rndarja e pĂ«rmbajtjes), zbutjen e DDoS, sigurinĂ« e Internetit dhe shĂ«rbimet e shpĂ«rndara DNS (emri i domain).
Cloudflare është përfaqësuesi më i madh në botë i MITM (përfaqësuesi i kundërt).Cloudflare zotëron më shumë se 80% të pjesës së tregut CDN dhe numri i përdoruesve të cloudflare po rritet çdo ditë.Ata kanë zgjeruar rrjetin e tyre në më shumë se 100 vende.Cloudflare shërben më shumë trafik në internet sesa të kombinuar Twitter, Amazon, Apple, Instagram, Bing & Wikipedia.Cloudflare po ofron plan falas dhe shumë njerëz po e përdorin atë në vend që të konfigurojnë serverat e tyre siç duhet.Ata tregtuan intimitetin për lehtësi.
Cloudflare ulet mes jush dhe serverit të origjinës, duke vepruar si një agjent i patrullës kufitare.Ju nuk jeni në gjendje të lidheni me destinacionin tuaj të zgjedhur.Ju jeni duke u lidhur me Cloudflare dhe të gjitha informacionet tuaja po deshifrohen dhe dorëzohen në fluturim.
Administratori i faqes sĂ« internetit tĂ« origjinĂ«s i lejoi agjentit - Cloudflare - tĂ« vendosĂ« se kush mund tĂ« hyjĂ« nĂ« “pronĂ«n e tyre nĂ« internet” dhe tĂ« pĂ«rcaktojĂ« “zonĂ«n e kufizuar”.
Shikoni imazhin e duhur.Do të mendoni se Cloudflare bllokon vetëm njerëz të këqij.Do të mendoni se Cloudflare është gjithmonë në internet (kurrë mos u tërhiqni).Ju do të mendoni se bots legal dhe crawlers mund të indeksojnë faqen tuaj te internetit.
Megjithatë ato nuk janë aspak të vërteta.Cloudflare po bllokon njerëz të pafajshëm pa asnjë arsye.Cloudflare mund të zbresë.Cloudflare bllokon bots legal.
Ashtu si çdo shërbim pritës, Cloudflare nuk është i përsosur.Do ta shihni këtë ekran edhe nëse serveri i origjinës po funksionon mirë.
A mendoni vërtet se Cloudflare ka 100% në kohë?Ju nuk e keni idenë se sa herë Cloudflare zbret.Nëse Cloudflare zbret klienti juaj nuk mund të hyni në faqen tuaj të internetit.
Quhet kjo duke iu referuar Firewall-it tĂ« Madh tĂ« KinĂ«s i cili bĂ«n njĂ« punĂ« tĂ« krahasueshme pĂ«r tĂ« filtruar shumĂ« njerĂ«z nga shikimi i pĂ«rmbajtjes nĂ« internet (d.m.th. tĂ« gjithĂ« nĂ« KinĂ« kontinentale dhe njerĂ«z jashtĂ«).NdĂ«rsa nĂ« tĂ« njĂ«jtĂ«n kohĂ«, ata qĂ« nuk preken pĂ«r tĂ« parĂ« njĂ« rrjet nĂ« mĂ«nyrĂ« dramatike tĂ« ndryshme, njĂ« ueb pa censurĂ« siç Ă«shtĂ« njĂ« imazh i “burrit tank” dhe historia e “protestave tĂ« Sheshit Tiananmen”.
Cloudflare posedon fuqi të madhe.Në një farë kuptimi, ata kontrollojnë atë që përdoruesi përfundimtar e sheh përfundimisht.Ju jeni të ndaluar të shikoni në faqen e internetit për shkak të Cloudflare.
Cloudflare mund të përdoret për censurë.
Ju nuk mund të shikoni faqen e internetit me fllad nëse përdorni një shfletues të vogël, i cili Cloudflare mund të mendojë se është një bot (sepse jo shumë njerëz e përdorin atë).
Ju nuk mund ta kaloni kĂ«tĂ« “kontroll tĂ« shfletuesit” pushtues pa aktivizuar Javascript.Kjo Ă«shtĂ« njĂ« humbje prej pesĂ« (ose mĂ« shumĂ«) sekondash tĂ« jetĂ«s suaj tĂ« vlefshme.
Cloudflare gjithashtu bllokon automatikisht robotĂ« / zvarritĂ«s legjitime si klientĂ«t Google, Yandex, Yacy dhe API.Cloudflare po monitoron nĂ« mĂ«nyrĂ« aktive komunitetin “anashkalojĂ« cloudflare” me qĂ«llim tĂ« prishjes sĂ« boteve tĂ« kĂ«rkimit tĂ« ligjshĂ«m.
Cloudflare në mënyrë të ngjashme parandalon shumë njerëz që kanë lidhje të dobët të internetit nga hyrja në faqet e internetit pas tij (për shembull, ata mund të jenë prapa 7+ shtresave të NAT ose të ndajnë të njëjtën IP, për shembull Wifi publike) përveç nëse zgjidhin shumë fotografi CAPTCHA.Në disa raste, kjo do të zgjasë 10 deri në 30 minuta për të kënaqur Google.
NĂ« vitin 2020 Cloudflare kaloi nga Recaptcha e Google nĂ« hCaptcha pasi Google synon tĂ« ngarkojĂ« pĂ«r pĂ«rdorimin e tij.Cloudflare ju tha qĂ« ata kujdesen pĂ«r privatĂ«sinĂ« tuaj (“ndihmon nĂ« adresimin e njĂ« shqetĂ«simi pĂ«r privatĂ«sinĂ«â€) por kjo Ă«shtĂ« padyshim njĂ« gĂ«njeshtĂ«r.Ka tĂ« bĂ«jĂ« me paratĂ«.“HCaptcha lejon faqet e internetit tĂ« bĂ«jnĂ« para qĂ« i shĂ«rbejnĂ« kĂ«saj kĂ«rkese ndĂ«rsa bllokojnĂ« bots dhe format e tjera tĂ« abuzimit”
Nga këndvështrimi i përdoruesit, kjo nuk ndryshon shumë. Ju jeni duke u detyruar ta zgjidhni atë.
Shumë njerëz dhe softuer po bllokohen çdo ditë nga Cloudflare.
Cloudflare irriton shumë njerëz në mbarë botën.Shikoni në listë dhe mendoni nëse miratimi i Cloudflare në faqen tuaj është i mirë për përvojën e përdoruesit.
Cili është qëllimi i internetit nëse nuk mund të bëni atë që dëshironi?Shumica e njerëzve që vizitojnë faqen tuaj të internetit do të kërkojnë vetëm faqe të tjera nëse nuk mund të ngarkojnë një faqe në internet.Ju mund të mos bllokoni aktivisht asnjë vizitor, por zjarri i parazgjedhur i Cloudflare është mjaft i rreptë për të bllokuar shumë njerëz.
Nuk ka asnjĂ« mĂ«nyrĂ« pĂ«r tĂ« zgjidhur captcha pa aktivizuar Javascript dhe Cookies.Cloudflare po i pĂ«rdor ato pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« njĂ« nĂ«nshkrim tĂ« shfletuesit pĂ«r t’ju identifikuar.Cloudflare duhet tĂ« dijĂ« identitetin tuaj pĂ«r tĂ« vendosur nĂ«se jeni i zgjuar pĂ«r tĂ« vazhduar shfletimin e faqes.
Përdoruesit e Tor dhe përdoruesit VPN janë gjithashtu një viktimë e Cloudflare.Të dyja zgjidhjet janë duke u përdorur nga shumë njerëz që nuk mund të përballojnë internetin e pa censuruar për shkak të politikës së vendit / korporatës / rrjetit të tyre ose që dëshiron të shtojë një shtresë shtesë për të mbrojtur privatësinë e tyre.Cloudflare po sulmon me paturpësi ata njerëz, duke i detyruar ata të fikin zgjidhjen e tyre të përfaqësuesit.
Nëse nuk e keni provuar Tor deri në këtë moment, ju inkurajojmë të shkarkoni Tor Browser dhe të vizitoni faqet e internetit të preferuara.Ne ju sugjerojmë të mos hyni në faqen e internetit të bankës tuaj ose në faqen e qeverisë ose ata do të flamurojnë llogarinë tuaj. Përdorni VPN për ato faqe në internet.
Ju mund tĂ« dĂ«shironi tĂ« thoni “Tor Ă«shtĂ« i paligjshĂ«m! PĂ«rdoruesit e Tor janĂ« kriminelĂ«! Tor Ă«shtĂ« i keq! “. Jo.Ju mund tĂ« mĂ«soni nĂ« lidhje me Tor nga televizioni, duke thĂ«nĂ« se Tor mund tĂ« pĂ«rdoret pĂ«r tĂ« shfletuar armĂ«t e errĂ«ta dhe pĂ«r tĂ« tregtuar armĂ«, droga ose pornografi.NdĂ«rsa deklarata e mĂ«sipĂ«rme Ă«shtĂ« e vĂ«rtetĂ« qĂ« ka shumĂ« faqe nĂ« internet tĂ« tregut ku mund tĂ« blini artikuj tĂ« tillĂ«, ato faqe shpesh shfaqen edhe nĂ« clearnet.
Tor u zhvillua nga Ushtria Amerikane, por Tor aktual është zhvilluar nga projekti Tor.Ka shumë njerëz dhe organizata që përdorin Tor përfshirë miqtë tuaj të ardhshëm.Pra, nëse jeni duke përdorur Cloudflare në faqen tuaj të internetit ju po bllokoni njerëzit e vërtetë.Do të humbni miqësinë e mundshme dhe marrëveshjen e biznesit.
Dhe shĂ«rbimi i tyre DNS, 1.1.1.1, po filtron gjithashtu pĂ«rdoruesit nga vizita nĂ« faqen e internetit duke kthyer IP adresĂ«n e rreme nĂ« pronĂ«si tĂ« Cloudflare, IP localhost siç Ă«shtĂ« “127.0.0.x”, ose thjesht nuk kthen asgjĂ«.
Cloudflare DNS gjithashtu prish softuerin online nga aplikacioni smartphone në lojën kompjuterike për shkak të përgjigjes së tyre të rreme DNS.Cloudflare DNS nuk mund të kërkojë disa uebfaqe të bankave.
Dhe këtu mund të mendoni,
Unë nuk jam duke përdorur Tor ose VPN, pse duhet të kujdesem?
Unë i besoj marketingut Cloudflare, pse duhet të kujdesem
Uebfaqja ime është https pse duhet të kujdesem
Nëse vizitoni uebfaqen që përdor Cloudflare, po i ndani informacionet tuaja jo vetëm pronarit të faqes së internetit, por edhe Cloudflare.Kështu funksionon prokura e kundërt.
Shtë e pamundur të analizohet pa deshifruar trafikun TLS.
Cloudflare i di të gjitha të dhënat tuaja si fjalëkalimi i papërpunuar.
Cloudbeed mund të ndodhë në çdo kohë.
Https e Cloudflare nuk është kurrë fund-për-fund.
A doni vĂ«rtet t’i ndani tĂ« dhĂ«nat tuaja me Cloudflare, dhe gjithashtu agjensinĂ« me 3 shkronja?
Profili nĂ« internet i pĂ«rdoruesit tĂ« Internetit Ă«shtĂ« njĂ« “produkt” qĂ« qeveria dhe kompanitĂ« e mĂ«dha tĂ« teknologjisĂ« duan tĂ« blejnĂ«.
Tha Departamenti amerikan i Sigurisë së Atdheut:

A keni ndonjë ide se sa të vlefshme janë të dhënat që keni? A ka ndonjë mënyrë që të na shesësh ato të dhëna?
Cloudflare gjithashtu ofron shĂ«rbim VPN FALAS tĂ« quajtur “Cloudflare Warp”.NĂ«se e pĂ«rdorni, tĂ« gjitha lidhjet e telefonit tuaj inteligjent (ose kompjuterin tuaj) dĂ«rgohen nĂ« serverĂ«t Cloudflare.Cloudflare mund tĂ« dijĂ« me cilĂ«n faqe nĂ« internet keni lexuar, çfarĂ« komenti keni postuar, me kĂ« keni biseduar, etj.Ju jeni duke dhĂ«nĂ« vullnetarisht tĂ« gjithĂ« informacionin tuaj nĂ« Cloudflare.NĂ«se mendoni se “po bĂ«ni shaka? Cloudflare Ă«shtĂ« i sigurt. " atĂ«herĂ« duhet tĂ« mĂ«soni se si funksionon VPN.
Cloudflare tha se shërbimi i tyre VPN e bën internetin tuaj të shpejtë.Por VPN e bëjnë lidhjen tuaj të internetit më të ngadaltë se lidhja juaj ekzistuese.
Ju tashmë mund të dini për skandalin PRISM.Shtë e vërtetë që AT&T i lejon NSA të kopjojë të gjitha të dhënat e internetit për mbikëqyrje.
Le tĂ« themi se jeni duke punuar nĂ« NSA, dhe ju doni profilin e internetit tĂ« çdo qytetari.Ju e dini qĂ« shumica e tyre besojnĂ« verbĂ«risht nĂ« Cloudflare dhe e pĂ«rdorin atĂ« - vetĂ«m njĂ« portĂ« tĂ« centralizuar - pĂ«r tĂ« lidhur lidhjen e serverit tĂ« kompanisĂ« sĂ« tyre (SSH / RDP), uebfaqen personale, uebfaqen e chatit, faqen e internetit tĂ« forumit, faqen e internetit tĂ« bankĂ«s, faqen e internetit tĂ« sigurimeve, motorin e kĂ«rkimit, anĂ«tarin e fshehtĂ« njĂ« faqe nĂ« internet, ankand nĂ« internet, pazar, video nĂ« internet, Uebfaqe NSFW dhe uebfaqe tĂ« paligjshme.Ju gjithashtu e dini qĂ« ata pĂ«rdorin shĂ«rbimin DNS tĂ« Cloudflare (“1.1.1.1”) dhe shĂ«rbimin VPN (“Cloudflare Warp”) pĂ«r “Sigurt! MĂ« shpejt! MĂ« mirĂ«! " pĂ«rvoja nĂ« internet.Kombinimi i tyre me adresĂ«n IP tĂ« pĂ«rdoruesit, gjurmĂ«t e gishtave tĂ« shfletuesit, cookies dhe RAY-ID do tĂ« jetĂ« i dobishĂ«m pĂ«r tĂ« ndĂ«rtuar profilin nĂ« internet tĂ« synuar.
Ju dëshironi të dhënat e tyre. Cfare do te besh?
Cloudflare është një huall mjalti.
Mjaltë falas për të gjithë. Disa tela të bashkangjitura.
Mos përdorni Cloudflare.
Decentralizoni internetin.

Ju lutemi vazhdoni nĂ« faqen tjetĂ«r: “Etika e cloud”


_me kliko mua_

Të dhëna dhe më shumë informacion

Kjo depo Ă«shtĂ« njĂ« listĂ« e faqeve tĂ« internetit qĂ« janĂ« pas “The Great Cloudwall”, duke bllokuar pĂ«rdoruesit e Tor dhe CDN-tĂ« e tjera.

Të dhënat

Më shumë informacion


_me kliko mua_

Cfare mund te besh?


Rreth llogarive të rreme

Crimeflare di për ekzistencën e llogarive të rreme që impersonojnë kanalet tona zyrtare, qoftë Twitter, Facebook, Patreon, OpenCollective, Fshatrat etj. Asnjëherë nuk kërkojmë emailin tuaj. Asnjëherë nuk kërkojmë emrin tuaj. Ne kurrë nuk pyesim identitetin tuaj. Asnjëherë nuk pyesim vendndodhjen tuaj. Asnjëherë nuk kërkojmë dhurimin tuaj. Asnjëherë nuk kërkojmë vlerësimin tuaj. Asnjëherë nuk ju kërkojmë të ndiqni në mediat sociale. Asnjëherë nuk pyesim në median tënde sociale.

Mos u besoni llogaritjeve.


đŸ–Œ đŸ–Œ